Vistas de página en total

viernes, 25 de marzo de 2016

NOVES ESTRATÈGIES PER EL TRACTAMENT DEL CÀNCER: PER QUÈ?

TERÀPIA ANTIANGIOGÈNICA + TERÀPIA METRONÒMICA

La TERÀPIA ANTIANGIOGÈNICA  s'ha convertit en una important modalitat terapèutica enfront diversos tipus de tumors en Medicina Veterinària. El terme ANTIANGIOGÉNIC es refereix a a un agent químic o biològic que inhibeix o redueix la formació de nous vasos sanguinis a partir de vasos preexistents (ANGIOGÈNESI). Aquesta és la intenció de la teràpia: destruir els vasos sanguinis immadurs acabats de formar en el tumor, provocant la manca de nutrients i oxigen a les cèl·lules i inhibint així el creixement del tumor. A més de tenir un interessant efecte immunomodulador, inhibeix el reclutament de cèl·lules endotelials en els capil·lars del tumor. Inhibint la proliferació dels vasos sanguinis que formen els tumors, podem parar el seu creixement, encara que no afectem les cèl·lules tumorals. 

LA IDEA ES CONVERTIR UNA MALALTIA MORTAL EN UNA MALALTIA CRÒNICA.

La TERÀPIA METRONÒMICA  és l'administració de dosis baixes però continues de fàrmacs CITOTÒXICS (fàrmacs utilitzats en la QUIMIOTERÀPIA).

Molts tumors expressen receptors tirosin-quinasa, fonamentalment relacionats amb l'angiogènesi, el que permet considerar que una estratègia antiangiogènica  junt amb una teràpia metronòmica pot resultar altament efectiva.

PER QUÈ LA TERÀPIA METRONÒMICA?

La teràpia metronòmica ofereix nombroses avantatges envers la quimioteràpia convencional com són una bona qualitat de vida i una baixa toxicitat amb efectes secundaris mínims (comparada amb la quimioteràpia convencional). Juntament amb la impossibilitat de tractaments amb Radioteràpia pel seu elevat cost i poca disponibilitat d'equips, és molt més atractiva pels clients ja que no necessita l'ingrés en clínica o hospital i són fàrmacs de cost mig / baix i de fàcil administració (oral).

                                                                       



No hay comentarios:

Publicar un comentario