Vistas de página en total

sábado, 26 de marzo de 2011

LLIMAT DE MOLARS EN CONILLS

PROBLEMES DENTALS EN CONILLS I ROSEGADORS

            Un 40% dels conills i dels rosegadors mantinguts com a mascota presentaran en un moment o altre de la seva vida problemes de sobrecreixement de dents.

            La dentició dels conills i dels petits rosegadors es caracteritza per créixer de forma contínua durant tota la seva vida. Es tracta d’una adaptació a la seva dieta basada en vegetals molt fibrosos que desgasten les peces dentals de forma important.

            Les peces dentals estan col·locades de tal manera que durant la masticació dels aliments freguen entre sí i amb el menjar provocant un desgast equilibrat de totes elles.
            Si aquest desgast no es produeix de forma correcta les dents creixen generant puntes que poden clavar-se a la llengua o a les galtes, les arrels s’enfonsen cap a la mandíbula provocant inflamació i dolor, els incisius es corben i es claven al paladar o surten de la boca, etc. Aquest sobrecreixement sol complicar-se amb dolor, infeccions orals i incapacitat de menjar. L’anorèxia provoca que els animals es debilitin i que puguin arribar a morir.

            Les causes d’aquest problema són diverses i s’associen a malformacions congènites de les dents, dietes pobres en fibra i traumatismes en animals en creixement.

            La prevenció es basa, doncs, en administrar una dieta correcta rica en fibra i evitar les caigudes i cops en cadells.

            En les revisions al veterinari mirarem sempre l’estat de les dents i, en cas necessari, recomanarem la realització d’un llimat correctiu.






No hay comentarios:

Publicar un comentario